Grupuri de socializare și dezvoltare personală copii

Grupuri de socializare și dezvoltare personală copii

grup

Ȋn cadrul unui astfel de grup, copilul se poate descoperi pe sine şi pe ceilalţi, fiind ȋncurajat de un mediu securizant, ȋn care are parte de susţinerea şi ȋntelegerea membrilor grupului şi se poate exprima liber, expunând dificultăţile cu care se confruntă şi găsind noi soluţii pentru acestea.

Metoda de lucru folosită este jocul, ce include jocuri de rol, teatru cu marionete, modelaj, desen, pictură, jocuri de mişcare.

Grupul de socializare şi dezvoltare personală poate aborda tematici precum cunoaşterea şi gestionarea emoţiilor, creşterea ȋncrederii ȋn sine, exprimarea propriilor nevoi, stimularea creativităţii şi a comunicării.

Ȋnainte de participarea la aceste grupuri se va face o evaluare a nivelului de dezvoltare al copilului, pentru depistarea dificultăţilor cu care se confruntă acesta, astfel ȋncât să fie inclus ȋntr-un grup care abordează aceeaşi tematică şi categorie de vârstă, pentru dezvoltarea de noi abilităţi sau strategii funcţionale de gestionare a emoţiilor şi comportamentelor.

Scroll to Top